Sušený vaječný bielok VALKNUT na pečenie a cukrárske účely 1000 g
Kód: VAL207Podrobný popis
Vajcia Sušené vaječné bielky na šľahanie
Vaječné bielky na šľahanie pri pečení a výrobe cukroviniek. Vhodné na výrobu pusiniek (pusinky, makrónky, marshmallow, suflé) a iných výrobkov z vaječných bielkov. Má vysoký obsah bielkovín a neobsahuje cukry a tuky. Vyniká širokou použiteľnosťou na prípravu sladkých a slaných jedál. Je skvelým doplnkom kuchyne, hodí sa do buchiet a omelety, na diétu a ako jednoduchý prísun kvalitných bielkovín.
#ShowMore#
Výhody sušených vaječných bielkov
- Neobsahuje žiadny tuk ani cholesterol.
- Neobsahuje lepok, cukor ani laktózu.
- Vhodný pre ľudí s intoleranciou laktózy
- Obsahuje 81,1 % bielkovín.
- Má vysokú biologickú dostupnosť.
- Má kompletný aminokyselinový profil, BCAA a glutamín (Aminokyseliny podporujú lepší výkon a rýchlejšiu regeneráciu).
- Vaječný bielok obsahuje prirodzené množstvo vitamínov A, B12 a D
Zloženie:
- Pasterizované vaječné bielky sušené rozprašovaním.
- Krémový prášok z vaječného bielka s charakteristickou arómou, bez cudzích príchutí a vôní.
Odporúčané dávkovanie:
- Veľmi jednoduchá a rýchla príprava. Prášok môžete zmiešať s vodou alebo mliekom, pridať ho do obľúbeného pokrmu namiesto klasického vajíčka.
- Zmiešajte 1 diel sušeného vaječného bielka so 7 dielmi vody
(Napr. 125 g sušeného bielka s 875 ml studenej vody alebo 1 kg sušeného bielka so 7 l studenej vody. ) - 30 g sušených vaječných bielkov odpovedá približne 10 tekutým bielkom.
Alergény:
- Vajíčka
Výživové hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1510 kj |
Energetická hodnota | 361 kcal |
Tuky | 0 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 7,8 g |
Z toho cukry | 0 g |
Bielkoviny | 81 g |
Vláknina | 0 g |
Soľ | 3,3 g |
Ďalšie zaujímavosti
- Prášok z vaječného bielka je zdrojom bielkovín.
- Bielkoviny sú základným materiálom pre stavbu tkanív a buniek nášho tela a pre ich obnovu. Hrajú tiež dôležitú úlohu v imunitných reakciách, pôsobia ako enzýmy, hormóny a ďalšie látky dôležité pre správne fungovanie organizmu.
- Stavebnými prvkami bielkovín sú aminokyseliny, ktoré sú v bielkovinách usporiadané do dlhých reťazcov.
- V ľudskom tele nie sú žiadne zásoby bielkovín.
- Pri ich nedostatočnom príjme v strave alebo z iných dôvodov, napríklad pri dlhodobom hladovaní, dochádza k proteolýze, ktorá má za následok zníženie uvedenej stavebnej činnosti a tiež k úbytku niektorých orgánov.
Upozornenie:
Výživový doplnok vhodný na výrobu pečiva a cukroviniek. Vhodné pre vegetariánov. Nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Vždy je vhodné poradiť sa so svojím lekárom.
Skladovanie:
Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom.
Zdroje:
[1] Bezpečnosť potravín - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76768.aspx
Dodatočné parametre
Kategória: | Športová výživa |
---|---|
Forma: | Sypké |
Balení: | 1000 g |
Obsah bílkovin: | 80% bielkovín |
Speciální diety: | Bez laktózy |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.