Sladidlo bez kalórií 100% Sukralóza VALKNUT 100 g v prášku
Kód: VAL021Podrobný popis
Sukralóza
Umelé sladidlo ideálne na použitie v nápojoch, pri varení a pečení sladkých jedál. Sukralóza poskytuje mimoriadne príjemnú sladkú chuť, ktorá je takmer identická s cukrom. Nadpriemerná časť sa vôbec nevstrebáva a to málo, čo telo prijme, sa nepremení na energiu, takže sukralóza nie je zdrojom kalórií. Jeho štruktúra bráni enzýmom v tráviacom trakte (žalúdočné šťavy ), aby ho rozkladali.
Výhody sukralózy:
- Extrémne sladká chuť,
- žiadne kalórie,
- bez pridaných látok alebo GMO,
- vhodné pre vegánov a vegetariánov,
- nulový glykemický index,
- tepelná stabilita,
- bezlepkové a bezlaktózové.
#ShowMore#
Používanie:
- Sladenie nápojov.
(Domáce limonády, káva, čaj, smoothies, pudingy, jogurty, tvaroh, mrazené dezerty a iné potraviny.) - Ochucovanie potravín počas varenia a pečenia.
- Používa sa pri redukčných diétach, pri ktorých je potrebné obmedziť príjem kalórií.
Zloženie:
- Sukralóza E955 (trichlórgalaktozacharóza)
Odporúčané dávkovanie:
- Pridajte ho do neochuteného šejku, iného nápoja alebo ho použite ako alternatívu cukru.
- Dávkovanie si môžete ľahko upraviť podľa vlastnej chuti.
( na špičke noža)- Neprekračujte viac ako 8 mg/kg telesnej hmotnosti.
Alergény:
Môže obsahovať stopy mlieka, sóje, vajec a orechov.
Sukralóza a chudnutie
- Môže pomôcť pri chudnutí alebo udržiavaní hmotnosti.
- Je to len nástroj, ktorý treba začleniť do zdravého životného štýlu.
- Napríklad pravidelné cvičenie, zdravá strava, dostatok spánku.
- Ak chcete do svojho jedálnička zaradiť potraviny, ktoré obsahujú menej cukrov a kalórií, odporúčame vám vybrať si potraviny, ktoré obsahujú sukralózu.
- Dodáva príjemnú sladkú chuť, ale bez kalórií.
Ďalšie zaujímavé fakty o sukralóze
Počas pokusov s náhradami cukru chemici v britskej spoločnosti zistili, že chemická látka vyrobená chlórovaním repného cukru je niekoľko stokrát sladšia ako cukor a dokonca sladšia ako sacharín.
- Na výrobkoch EÚ je označený E955
- Bol objavený v roku 1976.
- Vyrába sa z bežného repného cukru niekoľkostupňovým chemickým procesom ( 3 skupiny vodíka a kyslíka sú nahradené atómami chlóru).
- Je 500 až 600-krát sladší ako sacharóza, približne 2-krát sladší ako sacharín a 4-krát sladší ako aspartám.
Rozdiel medzi sacharózou a sukralózou
1) Sacharóza
- Je prirodzene sa vyskytujúci cukor, bežne známy ako stolový cukor.
- Chemická štruktúra C12H22O11
(Takmer identický so sukralózou, ale so zložením obohateným o chlór.) - Dodáva telu kalórie.
2) Sukralóza
- Na druhej strane je to umelé sladidlo.
- Chemický vzorec C12H19C13O8
(Je obohatený o chlór.) - Nepridáva telu žiadne kalórie.
- Je až 600-krát sladší ako sacharóza.
- Nemá horkú chuť ako iné umelé sladidlá.
Varovanie:
Doplnok stravy. Nie je náhradou pestrej a vyváženej stravy.
Skladovanie:
Skladujte na suchom mieste mimo dosahu priameho slnečného svetla pri teplote 6-25 °C. Nevystavujte ho mrazu ani vlhkosti.Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním.
Zdroje
[1] Bezpečnosť potravín - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92137.aspx
Dodatočné parametre
Kategória: | Sladidlá a ochucovadlá |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
Balenie: | 100 g |
Forma: | Sypké |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.