Proteín Nočný - Micellar Casein 85 VALKNUT 1000 g v prášku rôzne príchuti
Kód: VAL040-NATSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Micelárny kazeín 85, nočný proteín
Micelárny kazeínový koncentrát v prášku (MicCC85) je proteín, ktorý obsahuje 85 % vysoko kvalitných bielkovín. Proteínový doplnok stravy, ktorý pomaly, postupne a rovnomerne vstrebáva aminokyseliny a bielkoviny do tela. Tým sa zabezpečí regenerácia poškodených svalových vlákien a zabráni sa rozpadu svalovej hmoty v dôsledku nedostatočného prísunu živín.
Nočný proteín sa užíva pred spaním a uvoľňuje sa počas celej noci.
Kazeín
- Je to jeden z hlavných typov bielkovín, ktoré sa nachádzajú v mlieku.
- Micelárny kazeín zabezpečuje pomalé, kontinuálne uvoľňovanie aminokyselín vo forme miciel a dokonale sa vstrebáva.
- Pomaly sa trávi a dobre zasýti. Preto sa micelárny kazeín často označuje aj ako "nočný proteín".
- Je skvelý na budovanie svalovej hmoty pri silových športoch, ale aj pri redukčných diétach.
#ShowMore#
Výhody micelárneho kazeínu
- 100% mliečny pôvod
- Kvalitný zdroj bielkovín s dlhodobým uvoľňovaním aminokyselín.
- Bielkoviny na výživu svalov a zasýtenie.
- Obsahuje vysoký obsah bielkovín.
- Pomalé a postupné vstrebávanie.
(Vďaka tomu bude vaša regenerácia rýchlejšia a svalové prírastky väčšie.) - Vhodný ako nočný proteín, súčasť redukčných diét.
- Športovci ho ocenia pri silovom, rýchlostnom a vytrvalostnom tréningu.
Micelárny kazeínový koncentrát je vhodný na
Používa sa ako doplnkový zdroj bielkovín najmä pre športovcov. Micelárny kazeín je bielkovina s dlhým časom vstrebávania (7-8 hodín).
- Na použitie počas noci.
- V období znižovania.
- Počas dní odpočinku.
- Ako príležitostná náhrada jedla.
(Ak sa vám nedarí jesť.)
Na aké ciele pomôže micelárny kazeín:
- Športovci na zásobovanie svalov kvalitnými bielkovinami počas niekoľkých hodín.
- Pri redukčnej diéte vám pomôže zasýtiť sa a dlhodobo znížiť príjem kalórií.
- Používa sa v každom športe, ktorý si vyžaduje regeneráciu po cvičení.
Zloženie:
- 100% mlieko - Micelárny proteínový koncentrát MicCC85
- Sušené mliečne bielkoviny spracované ultrafiltráciou a sušením rozprašovaním
Odporúčané dávkovanie:
- Bežná jednorazová dávka je 30 g, stačí rozmiešať v 300 ml vody.
- Najlepšie je užívať ho pred spaním alebo medzi jedlami, ak sa potrebujete zasýtiť na dlhší čas.
- Nezabudnite, že požitie kazeínu inhibuje absorpciu ZMA!
Nikdy ich teda neužívajte v rovnakom čase, ale s odstupom približne 45 minút.
Alergény:
Výživové hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1513 kj |
Energetická hodnota | 356 kcal |
Tuky | 1,23 g |
Z toho mastné kyseliny | |
- nasýtený | 0,42 g |
- mononenasýtené | 0,70 g |
- polynenasýtené | 0,10 g |
Sacharidy | 4,67 g |
Z toho cukry | 4,60 g |
Proteín | 81,63 g |
Vlákno | 0 g |
Soľ | 0,59 g |
Micelárny proteínový koncentrát AMINO-KYSELINOVÝ PROFIL
Alanín | 2,55 g |
Arginín | 2,97 g |
Kyselina asparágová + Asparagín | 6,03 g |
Cysteín | 0,45 g |
Kyselina glutámová + glutamín | 18,22 g |
Glycín | 1,5 g |
Histidín | 2,20 g |
Izoleucín * | 4,26 g |
Leucín * | 7,88 g |
Lyzín | 6,62 g |
Metionín | 2,22 g |
Fenylalanín | 4,22 g |
Proline | 8,38 g |
Serín | 3,58 g |
Treonín | 5,19 g |
Tryptofán | 1 g |
Tyrozín | 4,52 g |
Valín * | 5,29 g |
Ďalšie zaujímavosti o Kaseine
- Je to druhý typ bielkovín, ktoré sa nachádzajú v mlieku.
- Na rozdiel od srvátkového proteínu sa však v tele trávi oveľa pomalšie, čo pomáha predchádzať rozpadu svalov.
- V závislosti od dávky kazeínu môže jeho spracovanie v tele trvať až šesť hodín, kým sa úplne strávi a vstrebe, čo z neho robí skvelý proteín, ktorý dodáva aminokyseliny svalom dlhší čas.
- Keďže sa kazeínové bielkoviny vyrábajú z mlieka, sú tiež bohatým zdrojom mikroživín, ako je vápnik.
- Táto forma kazeínu je pre tráviaci trakt oveľa vhodnejšia, pretože je dobre stráviteľná.
- Micelárny kazeín zabezpečuje pomalé, kontinuálne uvoľňovanie aminokyselín vo forme miciel a dokonale sa vstrebáva.
- Kazeín je hlavná bielkovina (odborne proteín ) obsiahnutá v mlieku.
- Tvorí približne 80 % celkového obsahu bielkovín v živočíšnom mlieku (t. j. v priemere približne 2,6 g z celkového množstva 3,2 g/100 g v kravskom mlieku ). Druhou dôležitou skupinou bielkovín obsiahnutých v mlieku sú srvátkové bielkoviny.
- Kazeín sa vyskytuje v rôznych typoch (?-, ?-, ?-, ?-), ktoré sa od seba líšia chemickou štruktúrou a vlastnosťami.
- V prípadoch alergie na mlieko sa príčinou čoraz častejšie stáva jeden z kazeínov. Niektorí ľudia sú alergickí len na určité bielkoviny v kravskom mlieku, iní na bielkoviny v mlieku iných zvierat.
- Kazeín vytvára v mlieku mikroskopické častice - micely. Mnohé mliečne výrobky sú založené na zrážaní kazeínu, ktoré prebieha buď pôsobením kyselín - "kyslé zrážanie" - alebo pôsobením syridla (enzým chymozín z teľacích žalúdkov ) - "sladké zrážanie".
- Pri oboch metódach sa stabilita kazeínových miciel narúša na inom princípe, a tak sa zrážajú.
- Pri zrážaní kyselín sa používajú kyseliny produkované baktériami mliečneho kvasenia (pri výrobe jogurtov, tvarohu a výnimočne pri výrobe niektorých syrov, napr. Olomouckých tvarůžků ) alebo sa pridávajú kyseliny (pri výrobe "kyslého" kazeínu).
- Sladké zrážanie sa používa pri výrobe väčšiny syrov a pri výrobe sladkého kazeínu. Po vyzrážaní nasleduje pri výrobe kazeínu premývanie a sušenie.
- Výroba kazeínu a kazeinátov je jedným zo spôsobov využitia prebytočného mlieka (z 25 až 36 kg mlieka sa získa 1 kg kazeínu).
- Kazeíny sú nerozpustné látky, ale z kyslých kazeínov možno neutralizáciou pripraviť rozpustné alebo aspoň dispergovateľné kazeináty (najčastejšie vápenaté alebo sodné), ktoré sa používajú napríklad v tekutých výrobkoch.
- Z hľadiska biologickej dostupnosti je sladký kazeín najlepší, ale aj najdrahší. Pri predaji kazeinátov sa musí uvádzať obsah bielkovín v % hmotnosti (zvyčajne okolo 90 %).
Použitie kazeínu - Kazeín sa v tráviacom systéme vstrebáva pomaly.
- Preto je bežnou zložkou proteínových prípravkov určených na výživu kulturistov.
- Pri regenerácii po náročnom silovom alebo dokonca vytrvalostnom tréningu je však pomalá absorpcia nevýhodou.
- Z tohto dôvodu je lepšie užívať kazeínové bielkoviny počas dlhšieho odpočinku - najlepšie pred spaním.
- Z ekonomických a technologických dôvodov sa kazeín niekedy nahrádza časťou mlieka - napr. pri výrobe tavených syrov. Kazeináty sa používajú v rôznych potravinárskych výrobkoch ako zložky viažuce vodu, ako emulgátory a penotvorné činidlá a tiež na obohatenie výrobku o bielkoviny. Legislatívne však nie sú klasifikované ako prídavné látky, t. j. nie je im pridelené číslo E a na výrobku sú označené plným názvom. Pri trávení kazeínu vzniká enzymatickou hydrolýzou fosfopeptid kazeínu, ktorý napomáha vstrebávaniu vápnika.
Kazeín sa používa aj pri výrobe lepidiel, návnad na ryby a jedlých fólií, ktoré sa aplikujú na potraviny, aby sa zabránilo vysušeniu, strate chuti a prístupu kyslíka (ochrana pred žltnutím), najčastejšie v ovocí alebo mrazenom losose. [1]
Varovanie:
Doplnok stravy. Nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Vždy sa poraďte so svojím lekárom.
Skladovanie:
Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom. Spotrebujte do 4 mesiacov od otvorenia. Minimálna trvanlivosť a šarža vyznačené na obale.
Zdroj
[1] Bezpečnosť potravín - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92329.aspx
Dodatočné parametre
Kategória: | Proteíny - bielkoviny |
---|---|
Určenie: | Rast svalov, Večer |
Druh: | Koncentrát |
Zdroj bielkovín: | Kazeín |
Obsah bielkovín: | 80% bielkovín |
Balenie: | 1000 g |
Forma: | Sypké |
Príchuť: | Bez príchuti |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.