Kyselina Citrónová Mono VALKNUT 500 g v prášku
Kód: VAL031Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kyselina citrónová Mono Laiwu
100% monohydrát kyseliny citrónovej je prírodný konzervačný prostriedok používaný na konzervovanie a ochucovanie ovocia, džemov, zeleniny, nápojov a sirupov. Monohydrát kyseliny citrónovej (E330) je biela kryštalická látka so silne kyslou chuťou.
Univerzálny ekologický pomocník do každej domácnosti. Používa sa ako regulátor kyslosti a zároveň ako predlžovač trvanlivosti. Bezpečne ničí baktérie a odstraňuje škvrny. Čistí domáce spotrebiče.
Kyselina citrónová a jej použitie
- Môže spoľahlivo nahradiť mnohé drahé chemické čistiace prostriedky.
(Spolu so sódou bikarbónou si ľahko poradí s upchatým sifónom. Spoľahlivý a lacný čistič okien, ktorý rozpúšťa nečistoty, mastnotu a kvapky dažďa. Stačí zmiešať s vodou.) - Dokáže odstrániť nečistoty alebo zápach
(Pri praní môže dokonca prevoniať aj skutočne prepotené oblečenie.) - Zabraňuje rastu baktérií, kvasiniek a plesní.
- Používa sa ako stabilizátor a ochucovadlo pri výrobe domácich džemov a sirupov, kde zabraňuje rastu baktérií, kvasiniek a plesní.
- V tukoch a olejoch pôsobí ako antioxidant a zabraňuje žltnutiu a nežiaducemu zafarbeniu.
#ShowMore#
Zloženie:
- 100% monohydrát kyseliny citrónovej
Možné použitia:
- Na podporu procesu želírovania pri výrobe džemov, marmelád a želé.
- Aromatizácia nápojov.
- Čistenie práčky
Nasypte 250 g výrobku do prázdneho bubna, použite prací cyklus 50-60 °C. - Odstránenie škvŕn z oblečenia
Namočte oblečenie na 1 hodinu do roztoku 10 g kyseliny citrónovej na 1 liter vody. - Pri čistení
Použite 2 čajové lyžičky na 500 ml vody. - Čistenie kanvice
Naplňte kanvicu vodou a pridajte 1 PL kyseliny citrónovej, nechajte zovrieť. - Čistenie umývačky riadu
Nasypte 250 g výrobku do prázdnej umývačky riadu a spustite ju.
Výživové hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1184 kj |
Energetická hodnota | 286 kcal |
Tuky | 0 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
Z toho cukry | 0 g |
Proteín | 0 g |
Vlákno | 0 g |
Soľ | 0 mg |
Ďalšie zaujímavosti o kyseline citrónovej
- Kyselina citrónová je slabá trikarboxylová kyselina, ktorá sa nachádza v citrusových plodoch.
- Je to prírodná konzervačná látka a používa sa ako ochucovadlo v potravinách, nealkoholických nápojoch a alkoholických nápojoch.
- V biochémii je dôležitým medziproduktom v citrátovom cykle.
- Kyselina citrónová sa vyskytuje v rôznych druhoch ovocia a zeleniny, ale najhojnejšie (s najvyššou koncentráciou ) je zastúpená v citrónoch a limetkách, kde môže dosahovať až 8 % v sušine.
- Objav kyseliny citrónovej sa pripisuje perzskému alchymistovi Džabírovi Ibn Hajjánovi z 8. storočia.
- Stredovekí európski učenci vedeli o existencii prírodnej kyseliny v citrónoch a citrónovej šťave.
- Švédsky chemik Carl Wilhelm Scheele prvýkrát izoloval kyselinu citrónovú v roku 1784 kryštalizáciou z citrónovej šťavy.
- Kyselina sa začala priemyselne vyrábať v roku 1860.
- V roku 1893 C. Wehmer zistil, že niektoré druhy húb rodu Penicillium môžu z cukru produkovať kyselinu citrónovú. Tento mikrobiálny spôsob výroby kyseliny však nemal priemyselný význam až do prvej svetovej vojny, ktorá prerušila vývoz talianskych citrusov.
- V roku 1917 James Currie zistil, že pleseň Aspergillus niger dokáže účinne vyrábať kyselinu citrónovú. O dva roky neskôr začala spoločnosť Pfizer na tomto princípe priemyselnú výrobu kyseliny citrónovej.[1]
Varovanie:
Spôsobuje vážne podráždenie očí. Zabráňte kontaktu s očami, pokožkou alebo odevom. Prvá pomoc pri kontakte s očami: Vyplachujte otvorené oči aspoň 10 minút a vyhľadajte lekára.
Skladovanie:
Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom.
Zdroje
[1] Wikipedia - https://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_citronov%C3%A1
Dodatočné parametre
Kategória: | Sladidlá a ochucovadlá |
---|---|
Balenie: | 500 g |
Forma: | Sypké |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.