Přepnout na českou verzi

Hrozienka Sultánky VALKNUT 1000 g

Kód: VAL056
1 hodnotenie
Značka: Valknut
€5,87
Momentálne nedostupné
  • Sladké a zdravé občerstvenie.
  • Sušené ovocie.
  • Vhodné pre vegánov.

Detailné informácie

Podrobný popis

Rozinky Sultánky

Sladké hrozienka sú lacnou a veľmi chutnou voľbou na zdravé občerstvenie, ale aj ako prísada do mnohých jedál. Rozinky sú ľahkou pochúťkou s vysokým obsahom energie a nízkym obsahom tuku, ktorú ocenia nielen športovci, ale aj ľudia, ktorí radi chodia na túry.
Sú vitamínovou bombou a obsahujú celý rad zdraviu prospešných látok.
Obsahujú veľa prírodných sladidiel ( glukózy a fruktózy). Na rozdiel od sladkostí a podobných pochúťok však prítomná vláknina spomaľuje uvoľňovanie jednoduchých cukrov do krvi.
Rozinky sú veľmi obľúbené a sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé, výživné a majú veľmi dobrú trvanlivosť. Majú veľmi všestranné využitie.

#ShowMore#

Obyčajné hrozienka s neobyčajným zložením:

Naše staré mamy hovorili, že jedna hrozienka = jedna kvapka krvi, a mali pravdu.

  • Vitamín B1
    (upokojí vaše nervy a pôsobí proti stresu.)
  • Vitamín B2
  • Vitamín C alebo vitamín krásy.
    (To posilňuje imunitu, zrýchľuje metabolizmus, stará sa o pokožku a posilňuje cievy.)
  • Vitamín E
  • Vláknina
    (ktorú potrebujete pre správne trávenie.)
  • Minerálne látky:
    - železo
    (na anémiu)
    - draslík
    (dobrý pre srdce a obličky)
    - vápnik
    (pre zdravé kosti, kĺby a zuby)
  • ďalšie živiny: vitamín B3, vitamín B6, vitamín E, antokyány, meď, fosfor, selén, zinok, horčík a v neposlednom rade kyselina lykolová.

Hrozienka sú vhodné pre:

  • Športovci,
    (Rýchlo doplní energiu.)
  • milovníci zdravého občerstvenia,
  • Turisti,
    (Ako výživné občerstvenie na cestách.)
  • všetci fyzicky aktívni ľudia.

Hrozienka a ich použitie:

Rozinky sa získavajú sušením plodov viniča. Sú sladkosťou od matky prírody. Sušené hrozno získava sladkú chuť kryštalizáciou cukrov. Vďaka vyššiemu obsahu sacharidov sú skvelé na rýchle doplnenie energie.

  • Hrozienka sa pri pečení hojne používajú už od nepamäti.
  • Prirodzene sladia raňajkové jedlá, najmä lahodné kaše.
  • Sú neoddeliteľnou súčasťou krémových náplní do buchiet, raviol, koláčov a vianočného pečiva.
  • Môžete ich pridať aj do pečených a nepečených dezertov alebo moderných raw tyčiniek zo sušeného ovocia.

Náš tip:

  • Posypte zmrzlinu alebo dezert niekoľkými hrozienkami.

Celkovo dbajte na to, aby váš denný príjem hrozienok nepresiahol jednu malú hrsť.

Zloženie:

  • Rozinky, slnečnicový olej

Alergény:

  • Neobsahuje
Výživové hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1264 kj
Energetická hodnota 302 kcal
Tuky 0,5 g
Z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 79,2 g
Z toho cukry 59,2 g
Proteín 3,4 g
Vlákno 3,7 g
Soľ 0,01 g

Ďalšie zaujímavosti o hrozienkach

  • Rozinky, často nazývané hrozienka, sú sušené plody (tzv. bobule ) viniča hroznorodého.
  • Môžu sa jesť aj surové, ale používajú sa najmä pri pečení (do cesta - napr. koláčové, mazanec, vianočka, alebo sa pridávajú do plniek - tvaroh na plnenie drobného sladkého pečiva - koláčov, čatní atď. ) alebo varení (napr. niektoré omáčky, kapor na čierno, čatní).
  • Rozinky sú veľmi sladké vďaka vysokej koncentrácii cukrov.
  • Ak sa hrozienka skladujú dlhší čas, cukor v nich kryštalizuje, ale kryštáliky sa dajú rozpustiť krátkym ponorením hrozienok do tekutiny (alkohol, ovocná šťava, mlieko alebo horúca voda).
  • České slovo hrozienka pochádza z nemeckého Rosine, kam bolo prenesené z francúzskeho raisin, čo znamená (suché) hrozno. Pôvod je v latinčine racemus, čo znamená zrno, hrozno.
  • Názov hrozienka vznikol v českej ľudovej etymológii už dávno. Podľa súčasných pravopisných pravidiel sú však obe možnosti pravopisne správne.
  • Ujguri v Turfáne už po stáročia tradične sušia hrozienka 40 dní v tmavých a relatívne chladných vetrom vysušených peciach, takže bobule zostávajú svetlé.
  • Keď sa pôvodne žltozelené bobule sušia na priamom slnku, stmavnú: Karamelizáciou zhnednú.
  • Oxid siričitý má zásadný vplyv na svetlosť, vďaka čomu je svetlejší: hnedé hrozienka sa zmenia na červené až jantárové.
  • Nemôže však prinavrátiť pôvodný zelenkavý odtieň ešte šťavnatých plodov.
  • [1]

Skladovanie:

  • Skladujte pri teplote maximálne 25 °C na suchom a tmavom mieste.

Varovanie:

Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním.

Zdroje
[1] Wikipedia - https://cs.wikipedia.org/wiki/Rozinka

Dodatočné parametre

Kategória: Cereálie, sušené plody a orechy
Balenie: 1000 g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: