Himalájska soľ VALKNUT ružová jemná 1000 g
Kód: VAL320Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Himalájska soľ ružová jemná
Himalájska ružová soľ alebo "ružové zlato" ponúka prírodnú látku z jedinečných kryštálov soli, ktorá zaručuje absolútnu čistotu a vyvážený pomer minerálov. Má jemnejšiu chuť a je vhodná na teplú aj studenú kuchyňu. Je veľmi bohatá na základné prírodné minerálne látky v prírodnej forme, najmä na vysoký obsah draslíka, nízky obsah sodíka a obsahuje aj železo, horčík, zinok, mangán (vápnik Ca 0,07-0,1 %, horčík Mg 0,03-0,07 %, sírany SO4 0,7-0,9 %, vo vode nerozpustné látky 0,6-0,8 %).
Výhody himalájskej ružovej soli
- Obsahuje veľké množstvo minerálov a stopových prvkov v ich prirodzenej forme
- Ružová soľ má v porovnaní s himalájskou čiernou soľou jemnú chuť.
#ShowMore#
Možné použitia:
Vysokokvalitná nerafinovaná soľ vhodná pre vyváženú, zdravú stravu a na relaxačné kúpele.
- Tento himalájsky zázrak sa dá použiť niekoľkými spôsobmi. Môžete ňou nahradiť klasickú kuchynskú soľ pri varení, pečení a dochucovaní.
(Alternatíva tradičnej kuchynskej soli na varenie jedál a polievok.) - Je vynikajúcim doplnkom šalátov, zeleniny, cestovín, zemiakov, mäsových a rybacích pokrmov.
- Jeho typické ružové kryštáliky dodávajú každému pokrmu jedinečný konečný efekt.
- Môže sa používať aj na relaxačné kúpele.
Zloženie:
Himalájska jedlá kamenná soľ (Jedlá soľ (Chlorid sodný NaCL 97 - 99%)
Alergény:
Môže obsahovať stopy lepku.
Výživové hodnoty na 100 g:
0 kcal / 0 kJ; tuk: 0 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g; sacharidy: 0 g, z toho cukry: 0 g; vláknina: 0 g; bielkoviny: 0 g; soľ: 97 - 99 g.
Ďalšie zaujímavosti o himalájskej soli
- Himalájska soľ alebo ružová soľ je kamenná soľ (halit), ktorá sa ťaží v pakistanskom Pandžábe.
- Má charakteristickú ružovú farbu vďaka malému množstvu zlúčenín železa.
- Koncentrácia soli pri meste Khewra v Pandžábe bola údajne objavená už okolo roku 326 pred n. l., keď sa tu zastavili na odpočinok vojská Alexandra Veľkého. Vojaci si všimli, že ich kone olizujú soľné kamene.
- Pravdepodobne sa ťaží odvtedy, ale prvé zmienky o ťažbe pochádzajú od kmeňa Janjua okolo roku 1200. [1]
Skladovanie:
Skladujte v uzavretej nádobe v chladnom a suchom prostredí, bez prístupu priameho svetla, tepla a vlhkosti.
Zdroje
[1] Wikipedia - https://cs.wikipedia.org/wiki/Him%C3%A1lajsk%C3%A1_s%C5%AFl
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.