Fazuľa MUNGO VALKNUT 1000 g
Kód: VAL071Podrobný popis
Fazuľa MUNGO
Fazuľa Mungo je lahodná exotická strukovina so špecifickou arómou. Sú to najmenšie druhy fazule. Majú olivovo zelenú farbu a chutia ako zelený hrášok. Dôležitá zložka mnohých ázijských jedál. Fazuľa je výborná ako príloha, do šalátov alebo sa z nej dá pripraviť lahodná polievka. Vďaka vysokému obsahu bielkovín sú obľúbené vo vegetariánskej kuchyni. Obsahujú draslík, fosfor, horčík, železo a zinok.
Výhody fazule MUNGO
Prirodzený obsah týchto prvkov:
- Draslík
(Podporuje činnosť obehového systému.) - Fosfor
(Pomáha udržiavať zdravé kosti a zuby.) - Horčík
(Pomáha znižovať únavu a napomáha správnemu fungovaniu svalov a nervového systému.) - Iron
(Pomáha pri správnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu.) - Zinok
(Podporuje zdravé vlasy, nechty a pokožku.)
#ShowMore#
Možné použitia:
- Fazuľu pred použitím namočte aspoň na 2 hodiny. Pri varení používajte čerstvú vodu, aby ste sa vyhli nadúvaniu. Fazuľu mungo po uvarení osoľte, inak vo vode stvrdne.
- Šalát z fazule mungo: Uvarené a vychladnuté fazule mungo chutia skvele s čerstvou zeleninou.
- Môžete ich tiež zmiešať s ryžou, nastrúhaným jablkom a mrkvou a všetko ochutiť medom, sezamovým olejom, petržlenovou vňaťou, jablčným octom, muškátovým orieškom a bylinkovou soľou.
- Naklíčené fazule môžete pridať na priamu konzumáciu do šalátov, polievok a rôznych ázijských jedál.
- Do dna 2-litrovej pet fľaše urobte asi 12 malých otvorov, cez ktoré bude odtekať voda. Odstráňte uzáver a do fľaše vložte veľkú hrsť dobre opláchnutých fazúľ. Oplachujte aspoň 3-krát denne, aby ste udržali dostatočnú vlhkosť. Približne po 4 až 5 dňoch sa fľaša naplní klíčkami, ktoré chutia ako hrášok.
Zloženie:
- Sušená fazuľa Mungo.
Alergény:
- Môže obsahovať stopy lepku.
Výživové hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1453 kj |
Energetická hodnota | 342 kcal |
Tuky | 1,2 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 57 g |
Z toho cukry | 1,2 g |
Proteín | 23 g |
Soľ | 0,03 g |
Ďalšie zaujímavosti o fazuli MUNGO
- Fazuľa mungo patrí medzi strukoviny.
- Malé olivovozelené alebo červené fazuľky s veľkosťou asi 5 mm sa chuťovo podobajú zelenému hrášku.
- Obsahujú vápnik, horčík, železo, kyselinu listovú, bielkoviny, draslík a vlákninu.
- Fazuľa mungo je bežný názov pre semená rastliny s názvom vigna zlatá.
- Vigna zlatá je jednoročná teplomilná rastlina patriaca do čeľade Fabaceae, ktorá pravdepodobne pochádza z Indie, kde sa aj najviac pestuje.
- Fazuľa mungo sa dá pestovať aj v našich podmienkach.
- Rastliny uprednostňujú dobre odvodnenú pôdu chudobnú na živiny.
- Výhodnejšie je pestovanie v polytuneloch alebo aspoň ich zakrytie netkanou textíliou.
- Ak sa rastlina zasiala na vonkajší záhon bez ochrany, vytvorí struky, ale na dosiahnutie vyššej úrody je potrebné dlhšie vegetačné obdobie, čo je možné len v našich najteplejších oblastiach.
- Konzumujú sa varené alebo surové, naklíčené. [1]
Skladovanie:
Skladujte pri teplote do 25 °C v suchom prostredí bez priameho slnečného žiarenia. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním.
Zdroje
[1] Wikipedia - https://cs.wikipedia.org/wiki/Mungo_fazole
Dodatočné parametre
Kategória: | Ryža a strukoviny |
---|---|
Balenie: | 1000 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.