Collagen Bravčový Hydrolyzovaný proteín VALKNUT 500 g v prášku
Kód: VAL036Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kolagén Hydrolyzovaný bravčový proteín
100% prírodný bielkovinový produkt získaný enzymatickou hydrolýzou kolagénu z bravčového mäsa. Jemný prášok svetlej farby s charakteristickou jemnou chuťou.
Je to vysoko koncentrovaný zdroj živočíšnych bielkovín. Obsahuje aminokyseliny, ktoré sú dôležité pre tvorbu a regeneráciu spojivových tkanív. Tento zdroj bielkovín sa vyznačuje dobrou dostupnosťou a jedinečným zastúpením esenciálnych a neesenciálnych aminokyselín, vysokou koncentráciou bielkovín, veľmi nízkym obsahom sacharidov a tukov.
Výhody
- Kolagén sa dobre vstrebáva.
- V hydrolyzovanej forme je oveľa účinnejší ako v prirodzenej (natívnej ) forme.
- Kolagén podporuje využitie vápnika a fosforu a je potrebný na zabudovanie vápnika do kostí.
- Je dobre stráviteľný.
- Po kolagéne sa vlasy a nechty obnovujú a rastú rýchlejšie, biele škvrny na nechtoch, ktoré poukazujú na jeho nedostatok, miznú.
- Spolu s vitamínom C (kyselina L-askorbová) kolagén preukázateľne posilňuje kosti a chrupavky (odporúča sa 250 mg).
#ShowMore#
Použitie bravčových bielkovín
- Základná zložka kĺbových prípravkov.
- Je vhodný aj počas nízkokalorických redukčných diét.
- Vyhľadávajú ho najmä športovci a fyzicky aktívni ľudia, ktorých pohybový aparát je pravidelným tréningom trochu viac zaťažovaný.
Kolagén je dôležitý pre
Kosti
- Kostrový systém je z veľkej časti tvorený kolagénom.
- Kosti sa počas života menia a vyvíjajú.
- Dostatok kvalitného kolagénu je potrebný na rast kostného tkaniva a v druhej fáze na zabudovanie vápnika do kostí.
- Kosť sa skladá najmä z kolagénu, na ktorý sa neskôr viažu minerály.
- Kolagén udržiava pevnosť kostí a pružnosť chrupaviek a väzov, aby odolávali stresu.
Svaly
- Z veľkej časti sa skladajú z kolagénu.
- V ľudskom tele tvorí kolagén približne 30 % bielkovín.
- Aminokyseliny obsiahnuté v kolagénových bielkovinách prispievajú k regenerácii a rastu svalov.
- Mikrotrhliny v kolagénových obaloch svalov vznikajú pri dlhodobom zaťažení.
(Ktoré vnímame ako únavu a bolesť.)
Koža
Kolagén sa najčastejšie spája s pokožkou.
- Je zodpovedný za jej silu.
- Kolagén vitalizuje pokožku a epidermis.
- Je vhodný na hojenie po zranení.
- Úbytok kolagénu znamená stratu pevnosti pokožky.
(Vrásky)
Zloženie:
- Hydrolyzovaný bravčový kolagén
Odporúčané dávkovanie:
- Rozmiešajte 1 čajovú lyžičku 2-krát denne v dostatočnom množstve vody alebo ovocného nápoja.
- Môžete ho pridať do omáčok a iných teplých jedál, ale hlavne ho používajte do svojich obľúbených nápojov, ako sú džúsy, čaje alebo smoothies.
- Odporúčame ho užívať spolu s vitamínom C.
Vitamín C podporuje prirodzenú tvorbu kolagénu v tele pre zdravé kosti, chrupavky, pokožku, zuby, ďasná a cievy.
Výživové hodnoty (na 100 g) | |
Energetická hodnota | 1547 kj |
Energetická hodnota | 364 kcal |
Tuky | <0,05 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | <0,5 g |
Z toho cukry | 0 g |
Proteín | približne 91 g |
Vlákno | 0 g |
Soľ | <300 mg |
Ďalšie zaujímavosti o kolagéne
- Kolagén je základnou stavebnou bielkovinou medzibunkových priestorov spojivových tkanív, v ktorých pôsobí ako výplň, podporný materiál alebo telesná tekutina.
- Produkujú ho najmä bunky spojivového tkaniva (fibroblasty = fibrocyty), bunky chrupavky (chondroblasty = chondrocyty), kostné bunky (osteoblasty = osteocyty ), ale aj epitelové bunky.
- V súčasnosti je známych najmenej 27 rôznych typov kolagénov - najdôležitejšie sú kolagény typu I, II, III, IV a V, ktoré najčastejšie tvoria vlákna alebo siete.
- Typ I je najrozšírenejší, tvorí 90 % kolagénu v organizme a je prítomný v koži, šľachách, kostiach a zuboch.
- Typ II sa nachádza v chrupavke.
- Typ III je kolagén embryonálneho vývoja, neskôr nahradený typom I.
- Typ IV sa nachádza v bazálnej membráne epitelov vnútorných orgánov a kože.
- Kolagén typu V je charakteristický pre stenu ciev.
- Molekula kolagénu sa skladá najmä z aminokyselín glycínu, prolínu a ich hydroxyformy.
- Zmeny kolagénu spôsobené chorobou alebo starnutím ovplyvňujú kĺby, cievy, pokožku atď.
- Kolagén sa používa na výrobu želatíny, lepidla, ako materiál pre chirurgické vlákna, na úpravu cievnych protéz a na výrobu "čriev" do klobás. Uplatnenie našiel aj v plastickej chirurgii, orgánovom inžinierstve a kozmetike.
- Ako doplnok stravy sa na výživu kĺbov používajú najmä produkty vyrobené z kolagénu typu II z chrupavky. [1]
Varovanie:
Doplnok stravy. Nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Vždy sa poraďte so svojím lekárom.
Skladovanie:
Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom. Spotrebujte do 4 mesiacov od otvorenia. Minimálna trvanlivosť a šarža vyznačené na obale.
Zdroje
[1]Bezpečnosť potravín - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92366.aspx
Dodatočné parametre
Kategória: | Kĺbová výživa |
---|---|
Druh: | Hydrolyzát |
Zdroj bielkovín: | Bravčový |
Obsah bielkovín: | 100% bielkovín |
Balenie: | 500 g |
Forma: | Sypké |
Špeciálne diéty: | Bez laktózy, Bez lepku |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.