Přepnout na českou verzi

Collagen Bravčový Hydrolyzovaný proteín VALKNUT 500 g v prášku

Kód: VAL036
6 hodnotení
Značka: Valknut
€20,91
Skladom
  • 100 % prírodný
  • Bohatý na dôležité aminokyseliny.
  • Koncentrovaný zdroj živočíšnych bielkovín.
  • Non-GMO
  • Chuťovo neutrálny a ľahko rozpustný.

Detailné informácie

Podrobný popis

Kolagén Hydrolyzovaný bravčový proteín

100% prírodný bielkovinový produkt získaný enzymatickou hydrolýzou kolagénu z bravčového mäsa. Jemný prášok svetlej farby s charakteristickou jemnou chuťou.
Je to vysoko koncentrovaný zdroj živočíšnych bielkovín. Obsahuje aminokyseliny, ktoré sú dôležité pre tvorbu a regeneráciu spojivových tkanív. Tento zdroj bielkovín sa vyznačuje dobrou dostupnosťou a jedinečným zastúpením esenciálnych a neesenciálnych aminokyselín, vysokou koncentráciou bielkovín, veľmi nízkym obsahom sacharidov a tukov.

Výhody

  • Kolagén sa dobre vstrebáva.
  • V hydrolyzovanej forme je oveľa účinnejší ako v prirodzenej (natívnej ) forme.
  • Kolagén podporuje využitie vápnika a fosforu a je potrebný na zabudovanie vápnika do kostí.
  • Je dobre stráviteľný.
  • Po kolagéne sa vlasy a nechty obnovujú a rastú rýchlejšie, biele škvrny na nechtoch, ktoré poukazujú na jeho nedostatok, miznú.
  • Spolu s vitamínom C (kyselina L-askorbová) kolagén preukázateľne posilňuje kosti a chrupavky (odporúča sa 250 mg).

#ShowMore#

Použitie bravčových bielkovín

  • Základná zložka kĺbových prípravkov.
  • Je vhodný aj počas nízkokalorických redukčných diét.
  • Vyhľadávajú ho najmä športovci a fyzicky aktívni ľudia, ktorých pohybový aparát je pravidelným tréningom trochu viac zaťažovaný.

Kolagén je dôležitý pre

Kosti

  • Kostrový systém je z veľkej časti tvorený kolagénom.
  • Kosti sa počas života menia a vyvíjajú.
  • Dostatok kvalitného kolagénu je potrebný na rast kostného tkaniva a v druhej fáze na zabudovanie vápnika do kostí.
  • Kosť sa skladá najmä z kolagénu, na ktorý sa neskôr viažu minerály.
  • Kolagén udržiava pevnosť kostí a pružnosť chrupaviek a väzov, aby odolávali stresu.

Svaly

  • Z veľkej časti sa skladajú z kolagénu.
  • V ľudskom tele tvorí kolagén približne 30 % bielkovín.
  • Aminokyseliny obsiahnuté v kolagénových bielkovinách prispievajú k regenerácii a rastu svalov.
  • Mikrotrhliny v kolagénových obaloch svalov vznikajú pri dlhodobom zaťažení.
    (Ktoré vnímame ako únavu a bolesť.)

Koža

Kolagén sa najčastejšie spája s pokožkou.

  • Je zodpovedný za jej silu.
  • Kolagén vitalizuje pokožku a epidermis.
  • Je vhodný na hojenie po zranení.
  • Úbytok kolagénu znamená stratu pevnosti pokožky.
    (Vrásky)

Zloženie:

  • Hydrolyzovaný bravčový kolagén

Odporúčané dávkovanie:

  • Rozmiešajte 1 čajovú lyžičku 2-krát denne v dostatočnom množstve vody alebo ovocného nápoja.
  • Môžete ho pridať do omáčok a iných teplých jedál, ale hlavne ho používajte do svojich obľúbených nápojov, ako sú džúsy, čaje alebo smoothies.
  • Odporúčame ho užívať spolu s vitamínom C.

Vitamín C podporuje prirodzenú tvorbu kolagénu v tele pre zdravé kosti, chrupavky, pokožku, zuby, ďasná a cievy.

Výživové hodnoty (na 100 g)
Energetická hodnota 1547 kj
Energetická hodnota 364 kcal
Tuky <0,05 g
Z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy <0,5 g
Z toho cukry 0 g
Proteín približne 91 g
Vlákno 0 g
Soľ <300 mg

Ďalšie zaujímavosti o kolagéne

  • Kolagén je základnou stavebnou bielkovinou medzibunkových priestorov spojivových tkanív, v ktorých pôsobí ako výplň, podporný materiál alebo telesná tekutina.
  • Produkujú ho najmä bunky spojivového tkaniva (fibroblasty = fibrocyty), bunky chrupavky (chondroblasty = chondrocyty), kostné bunky (osteoblasty = osteocyty ), ale aj epitelové bunky.
  • V súčasnosti je známych najmenej 27 rôznych typov kolagénov - najdôležitejšie sú kolagény typu I, II, III, IV a V, ktoré najčastejšie tvoria vlákna alebo siete.
  • Typ I je najrozšírenejší, tvorí 90 % kolagénu v organizme a je prítomný v koži, šľachách, kostiach a zuboch.
  • Typ II sa nachádza v chrupavke.
  • Typ III je kolagén embryonálneho vývoja, neskôr nahradený typom I.
  • Typ IV sa nachádza v bazálnej membráne epitelov vnútorných orgánov a kože.
  • Kolagén typu V je charakteristický pre stenu ciev.
  • Molekula kolagénu sa skladá najmä z aminokyselín glycínu, prolínu a ich hydroxyformy.
  • Zmeny kolagénu spôsobené chorobou alebo starnutím ovplyvňujú kĺby, cievy, pokožku atď.
  • Kolagén sa používa na výrobu želatíny, lepidla, ako materiál pre chirurgické vlákna, na úpravu cievnych protéz a na výrobu "čriev" do klobás. Uplatnenie našiel aj v plastickej chirurgii, orgánovom inžinierstve a kozmetike.
  • Ako doplnok stravy sa na výživu kĺbov používajú najmä produkty vyrobené z kolagénu typu II z chrupavky. [1]

Varovanie:

Doplnok stravy. Nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Vždy sa poraďte so svojím lekárom.

Skladovanie:

Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do 25 °C mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Nemá schválené liečivé vlastnosti a nie je liekom. Spotrebujte do 4 mesiacov od otvorenia. Minimálna trvanlivosť a šarža vyznačené na obale.

Zdroje
[1]Bezpečnosť potravín - https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92366.aspx

Dodatočné parametre

Kategória: Kĺbová výživa
Druh: Hydrolyzát
Zdroj bielkovín: Bravčový
Obsah bielkovín: 100% bielkovín
Balenie: 500 g
Forma: Sypké
Špeciálne diéty: Bez laktózy, Bez lepku

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: